Sportsmedicin og Genoptræning

 

Rigtig mange hunde har i dag en sport. Det være sig agility, lydighed, nosework, spor, rallylydighed, jagt, apportering, flyball osv.

Derfor kommer flere hunde også til skade. Der er brug for at dyrlægen er trænet til at stille den rette diagnose og ikke mindst iværksætte den rette behandling. Der er mange hjælpemidler i brug som røntgen og skanninger, men ofte er det ikke muligt at finde årsagen til skaden alligevel.

Den uddannede sportsdyrlæge har lært en lang metoder til at undersøge hunden mht den muskler, led, ligamenter og skelet. Det giver nogen større muligheder for at blive mere specifik især når billeddiagnostikken kommer til kort.

Når behandlingen skal iværksættes er det rigtig vigtigt at det gøres i det korrekte tempo. En genoptræningsplan kan laves, men skal jævnligt tjekkes og reguleres, så den passer til den enkeltes forløb. Nogle hunde skal måske opereres først , andre kan gå i gang med genoptræning med det samme.

Der er en lang række metoder, nogen udføres af dyrlægen og nogen kan laves af ejeren hjemme. I klinikken indgår laser, akupunktur, vandløbebånd og fysioterapi som nogen af behandlingsmulighederne. Herudover udføres en række fysioterapi øvelser, som ejer og hund lærer at lave hjemme. Det fremmer dels helingen af skaden og de fleste ejere foretrækker også at gøre noget selv.

Øvelserne er enkle og kræver ingen eller få hjælpemidler. Når hunden bliver rask, kan flere mere avancerede hjælpemidler tages i brug for at vedligeholde kroppen.

Vi arrangerer jævnligt kurser i funktionel hundefitness. Se under kurser.