Kurser

Funktionel Hundefitness efterår 2017

- med fokus på styrke og balancetræning.

Undervisere: Birgitte Langvad og Tina Mette Jørgensen
Vi udbyder nu to nye kurser bestående af 6 moduler, max 8 deltagere pr. hold.

Sted: Valbyvej 42, 3200 Helsinge

Træningen finder sted følgende onsdage: 
25 okt. - 01 nov. - 08 nov. - 22 nov. - 29 nov. - 06 dec.

Niveau og træningstid:
Hold A henvender sig til begynder/let øvede. Træner kl. 17.00-18.25

Hold B henvender sig til let øvede/øvede. For alle der tidligere har stiftet bekendtskab med fitness. 
Træner kl. 18.35-20.00

Pris: 1450,-

I løbet af denne kursusrække vil vi sætte fokus på at styrke hundes muskulatur og genoprette evt. ubalancer i hundens krop. Dette vil foregå med en lang række øvelser med og uden redskaber. Der vil blive taget hensyn til den enkeltes færdigheder og behov. Øvelserne vil variere fra gang til gang samtidig med, at der vil være øvelser der skal trænes imellem de enkelte moduler (hjemmearbejde).
Hunde som lever et aktiv sportsliv pådrager sig nemt nogen skader. Hundene har forskellig konstitution og bygning, hvilket bevirker at nogen er født stærke og har en god muskelsætning og bedre kan klare et aktivt hundesportsliv. Andre hunde har svagheder i deres konstitution og bør trænes for at imødekomme kravene og for at undgå skader. Hundene bevæger sig også naturligt meget forskelligt således at nogen hundes løbe- eller springteknik lettere kan give anledning til skader. Andre får ikke skader, men kan forbedre deres præstation, hvis bevægelsen optimeres. Alle kroppe har brug for vedligeholdelse. Muskel- og balancetræning giver en krop, der holder længere.

Underviserne har forskellige indgangsvinkel til emnet:

Birgitte Langvad er dyrlæge og har videreuddannet sig i osteopati (blid kiropraktik), akupunktur, og som det sidste nye nu også inden for sportsmedicin og genoptræning.
Birgitte arbejder til daglig i egen klinik med speciale i akupunktur, osteopati, fascieteknikker, genoptræning samt laser. Der arbejdes med en del sportshunde (agility, rally, hyrdning, spor, jagt) som enten har fået skader eller som får regelmæssige tjek i stævnesæsonen for at sikre at kroppen er helt i balance.

Tina Mette Jørgensen er bl.a. agility og hvalpe/unghunde træner igennem en lang årrække. Hun har arbejdet med hunde på alle niveauer og kan mange forskellige teknikker til at styrke hundes svagheder indenfor bevægelse og balance, samt indlæring af div. øvelser. Træning og indlæring foregår 100 % ud fra positive træningsmetoder bl.a. shaping og klikker træning.
Tina har selv dyrket hundesport i 27 år og bl.a. konkurreret på topniveau i agility (VM guld-og sølvvinder og flere gange NM mester samt DM mester).

Tilmelding sendes til: tinamette@gmail.com